Wiki weetjes

De meeste zullen misschien inmiddels wel weten wat kinky betekend. Het woord zelf heeft echter meer inhoud. Een ervan zal de meeste van jullie vast en zeker bekend in de oren klinken. Hieronder hebben we ze voor alle zekerheid toch nog even voor je uitgeschreven. naast de kinky betekenis vind je ook de betekenis van meerdere woorden die gerelateerd zijn of veel voorkomen waar je op zoek bent naar kinky, kinky sex, maar een kinky lamp?

Is het altijd pervers?

Ja, kinky zal voor sommige van jullie alleen bekend staan als iets seksueel maar dat is niet helemaal waar. Kinky kan meerdere dingen betekenen. Ondanks dat het vaak seksueel gerelateerd is, kan het ook gerelateerd zijn aan een materiaal. Leer/lak/plastic?

Iets wat “kinky” is wordt vaak gezien als iets pervers, ongewoons of vreemds, maar als de meerderheid nu eens kinky zou zijn is het dan nog steeds ongewoon of vreemd? Het zal je misschien aan het denken zetten. Toch blijft Kinky iets dat wordt gezien als pervers of ongewoons. Maar wij weten natuurlijk wel beter. De benaming wordt wel veel gebuikt om een specifieke seksbeleving samen te voegen. Veel mensen leggen het verband tussen kinky sex en Bondage / SM / onderdanige sex. Dit wordt vaak ook wel samengevoegd tot de afkorting BDSM.

Alleen seksueel?

Ja en nee, kinky kan ook betrekking hebben op de kleding. De term kinky kleding wordt echter dan wel weer veel gebruikt om aan te geven dat iets aanstootgevend is of seksueel. De benaming wordt veel gebruikt voor uitdagende, erotische kledingstukken. Neem bijvoorbeeld een leren rok of jurk. Men kan deze als kinky kleding zien omdat deze gerelateerd wordt aan de BDSM sfeer. Leer wordt veel gebruik bij SM en daardoor wordt er al snel een link gelegd.

Toch kent Kinky meer termen. Misschien heb je zelf wel eens gehoord van een kinky kapper, Kinky curley (merk) en er is zelf een muscial  Kinky boots. (te zien in 2019 in de theaters)

Wikinky woordenboek

Je bent wat woorden tegengekomen en weet zo snel niet wat ze betekenen. Lees hier onder wat ze inhouden en wanneer ze gebruikt worden:

BDSM – De meest gebruikte term als we het over kinky hebben. Deze afkorting staat voor Bondage & Sadomasochisme. De term wordt veel gerelateerd aan kinky omdat het als iets ongewoons / pervers, maar wanneer we verklappen dat een blinkdoek / handboeien in bed al een lichtje vorm van SM is of wat dacht je van een “tik op de billen”? BDSM gebeurd in meer slaapkamers dan je denkt!

Kinky kleding – Vaak wordt deze term gebruikt voor keldij van leer of latex. Dergelijk stoffen wordt vele gebruik in de BDSM sferen en daardoor als snel als kinky kleding gezien. Dit kunnen jurkjes zijn, Bh’s, hele pakken of schoenen. Hoge leren laarzen tot aan de knie extreem hoge naaldhakken of pumps worden vaak als kinky beschouwd.

Kinky Curly(merk) – Kinky curly is een merk in haarproducten. Kinky kan als vertaling uit het engels namelijk ook geknikt / gebogen / gekruld betekenen. Het merk richt zich in het bijzonder op krullend haar, van slag krul tot kroes. Hoewel het merk in Nederland weinig algemene bekendheid heeft is het zeker wel te koop bij een aantal winkel. Bovendien kan het online besteld worden.

Kinky festival – Huh? Ja, er bestaat een Kinky festival Er zijn er 2 bekend; I love Kinky en Kinkyonthebeach, ofja eigenlijk zijn het organisaties die de feesten organiseren. Beide feesten zijn voornamelijk bekend onder swingers, maar uiteraard is het niet alleen voor swingers. Wel kun je er van uitgaan dat wanneer jij in je galajurk binnenkomt stappen je ongetwijfeld veel aandacht zult trekken vanwege je afwijkende kleding. Benieuwd hoe het eraan toegaat op dergelijk feesten? Kijk dan eens op Kinkyonthebeach.nl of ilovekinky.nl

Kinky kapper – Eigenlijk schrijven we het verkeerd. De naam van de kapperszaak is namelijk “Kinki kappers”. Het bedrijf bestaat inmiddels al een 35 jaar en kent verschillende salons. Ze staan voornamelijk bekend om hun kleurrijke en wat ongewone/bijzonder kapsel.